France |
Volg ons via | | | | Contact

Bestuur

De mensen achter Santé Pour Tous
drs. A. Bentohami
Voorzitter

Abdelali studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Nadat hij zijn studie geneeskunde in 2005 afrondde, ging Abdelali werken in het Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp om zich te bekwamen in de chirurgie. Daar deed hij de eerste twee jaar van zijn zesjarige specialisatie tot chirurg. Sinds 1 juli 2013 is Abdelali chirurg.

Voor Abdelali was arme patiënten helpen in Marokko altijd al een jongensdroom. Met het oprichten van de stichting is zijn droom realiteit geworden. Ook zijn passie voor de chirurgie heeft een belangrijke rol gespeeld in het oprichten van de stichting. Kennis uitwisselen met Marokkaanse collegae en samen patiënten beter maken zijn voor hem de krenten in de pap. Abdelali hoopt dit werk de rest van zijn carrière te mogen blijven doen. Hij hoopt op die manier een bijdrage te mogen leveren aan de kwaliteitsverbetering van de Marokkaanse gezondheidszorg en het geven van medische hulp aan hen die nu verstoken blijven van goede zorg.

drs. T. Lenz
Penningmeester
drs. B. Amghar
Bestuurslid

In 2012 is Bilal als vrijwilliger bij Santé Pour Tous gekomen. Via uitingen van Santé Pour Tous op social media leerde hij de stichting en haar waardevolle werk kennen.

Bilal heeft zijn medische opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam genoten. Momenteel is hij bezig met zijn vervolgopleiding tot oogarts. Bij Santé Pour Tous is hij nu secretaris.

Als deel van het medische team is hij meerdere keren met de staarprojecten in Marokko geweest. Hij hoopt als oogarts in opleiding bij te dragen aan het verminderen van behandelbare blindheid.

Marokko is een land van uitersten. De armste mensen kunnen zich basale zorg financieel niet permitteren. Bilal was op zoek naar een kans dit te verbeteren. Zo kwam hij bij Santé Pour Tous uit, een stichting met enthousiaste vrijwilligers die zich belangeloos voor deze grote groep mensen inzetten. De dankbaarheid van de patiënten blijft hem keer op keer raken.

Batoul N'Bir
Secretaris