France |
Volg ons via | | | | Contact

Bestuur

De mensen achter Santé Pour Tous
drs. A. Bentohami
Voorzitter

Abdelali studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Nadat hij zijn studie geneeskunde in 2005 afrondde, ging Abdelali werken in het Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp om zich te bekwamen in de chirurgie. Daar deed hij de eerste twee jaar van zijn zesjarige specialisatie tot chirurg. Sinds 1 juli 2013 is Abdelali chirurg.

Voor Abdelali was arme patiënten helpen in Marokko altijd al een jongensdroom. Met het oprichten van de stichting is zijn droom realiteit geworden. Ook zijn passie voor de chirurgie heeft een belangrijke rol gespeeld in het oprichten van de stichting. Kennis uitwisselen met Marokkaanse collegae en samen patiënten beter maken zijn voor hem de krenten in de pap. Abdelali hoopt dit werk de rest van zijn carrière te mogen blijven doen. Hij hoopt op die manier een bijdrage te mogen leveren aan de kwaliteitsverbetering van de Marokkaanse gezondheidszorg en het geven van medische hulp aan hen die nu verstoken blijven van goede zorg.

mw. drs. A. van der Weijden
Penningmeester

Anne van der Weijden studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Haar master rondde zij af met een onderzoeksstage bij de non-profitorganisatie World Press Photo. Tijdens deze stage groeide haar interesse voor fotografie zo sterk dat ze besloot aan de Fotoacademie te gaan studeren. Sindsdien is ze als fotograaf werkzaam en heeft verschillende opdrachtgevers, waaronder Santé Pour Tous.

Maatschappelijke projecten spreken Anne erg aan waardoor ze met veel enthousiasme is gaan fotograferen voor deze stichting. Daarnaast werkt ze voor Foam (Fotografiemuseum Amsterdam) op de educatieafdeling als museumdocent en projectcoördinator. Om nog meer te kunnen betekenen voor Santé Pour Tous is Anne, naast fotograaf, nu ook penningmeester van de stichting.

drs. B. Amghar
Secretaris

In 2012 is Bilal als vrijwilliger bij Santé Pour Tous gekomen. Via uitingen van Santé Pour Tous op social media leerde hij de stichting en haar waardevolle werk kennen.

Bilal heeft zijn medische opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam genoten. Momenteel is hij bezig met zijn vervolgopleiding tot oogarts. Bij Santé Pour Tous is hij nu secretaris.

Als deel van het medische team is hij meerdere keren met de staarprojecten in Marokko geweest. Hij hoopt als oogarts in opleiding bij te dragen aan het verminderen van behandelbare blindheid.

Marokko is een land van uitersten. De armste mensen kunnen zich basale zorg financieel niet permitteren. Bilal was op zoek naar een kans dit te verbeteren. Zo kwam hij bij Santé Pour Tous uit, een stichting met enthousiaste vrijwilligers die zich belangeloos voor deze grote groep mensen inzetten. De dankbaarheid van de patiënten blijft hem keer op keer raken.

dhr. L.J.K. Nauta
Bestuurslid

Al bij het eerste bezoek aan Marokko in 1982 was Leo-Hans getroffen door de schoonheid, uitingen van cultuur en vooral de hartelijkheid van de bewoners van dit prachtige land.

Na een tv-uitzending over het werk van Santé Pour Tous heeft hij zich in 2012 voor korte tijd ingezet voor de stichting maar kon deze werkzaamheden pas weer eind 2016 hervatten.

De combinatie van het werken in dit land waar goede gezondheidszorg niet een vanzelfsprekendheid is met zijn ervaring als hoofd Operatiekamers zal hij inzetten om de werkzaamheden van de stichting in de zuidelijke gebieden uit te breiden. Ondersteuning van medisch specialisten, intensieve begeleiding van OK-personeel maar ook verbetering van het vastleggen van medische procedures zal een speerpunt zijn.
Het inzetten van gemotiveerde medische teams om de nood te lenigen daar waar die het hoogst is in nauwe samenwerking met specialisten en besturen in ziekenhuizen is van het grootste belang om de Marokkaanse bevolking die zorg te kunnen bieden, waar ze die anders zou moeten ontberen.