France |
Volg ons via | | | | Contact

Bestuur

De mensen achter Santé Pour Tous
drs. A. Bentohami
Voorzitter

Abdelali studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Nadat hij zijn studie geneeskunde in 2005 afrondde, ging Abdelali werken in het Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp om zich te bekwamen in de chirurgie. Daar deed hij de eerste twee jaar van zijn zesjarige specialisatie tot chirurg. Sinds 1 juli 2013 is Abdelali chirurg.

Voor Abdelali was arme patiënten helpen in Marokko altijd al een jongensdroom. Met het oprichten van de stichting is zijn droom realiteit geworden. Ook zijn passie voor de chirurgie heeft een belangrijke rol gespeeld in het oprichten van de stichting. Kennis uitwisselen met Marokkaanse collegae en samen patiënten beter maken zijn voor hem de krenten in de pap. Abdelali hoopt dit werk de rest van zijn carrière te mogen blijven doen. Hij hoopt op die manier een bijdrage te mogen leveren aan de kwaliteitsverbetering van de Marokkaanse gezondheidszorg en het geven van medische hulp aan hen die nu verstoken blijven van goede zorg.

Tina Lenz
Penningmeester

Art director en design antropoloog Tina Lenz is afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de kunstacademie AKV | St.Joost te Breda. Ze nam deel aan de master Design van het Sandberg Instituut te Amsterdam. In 2009 volgde ze een premaster Antropologie aan de VU gevolgd door een Erasmus-exchange KU Leuven. In 2017 behaalde ze haar master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tina is verbonden als gastdocent aan meerdere kunstacademies en doet ontwerpend onderzoek naar rituelen en reciprociteit.

Als freelancer heb ik meerdere campagnes ontwikkeld voor diverse NGO’s. Het liefst werk ik participerend op locatie: het ontwikkelen van een aids-preventiespel samen met Zambiaanse kinderen of het bedenken van een campagne met kinderen in Palestina. Februari 2018 was ik voor het eerst mee op missie met het medisch team van Santé Pour Tous. Het belang van wederkerigheid, het uitwisselen van onderlinge kennis, maakt Santé Pour Tous bijzonder. Men werkt zowel vanuit Nederland als Marokko aan een duurzame relatie op medisch gebied.

drs. B. Amghar
Secretaris

In 2012 is Bilal als vrijwilliger bij Santé Pour Tous gekomen. Via uitingen van Santé Pour Tous op social media leerde hij de stichting en haar waardevolle werk kennen.

Bilal heeft zijn medische opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam genoten. Momenteel is hij bezig met zijn vervolgopleiding tot oogarts. Bij Santé Pour Tous is hij nu secretaris.

Als deel van het medische team is hij meerdere keren met de staarprojecten in Marokko geweest. Hij hoopt als oogarts in opleiding bij te dragen aan het verminderen van behandelbare blindheid.

Marokko is een land van uitersten. De armste mensen kunnen zich basale zorg financieel niet permitteren. Bilal was op zoek naar een kans dit te verbeteren. Zo kwam hij bij Santé Pour Tous uit, een stichting met enthousiaste vrijwilligers die zich belangeloos voor deze grote groep mensen inzetten. De dankbaarheid van de patiënten blijft hem keer op keer raken.

Siham El Ouazizi
Bestuurslid PR & communicatie

Siham studeerde Bedrijfscommunicatie aan Hogeschool Utrecht. Tijdens het afstuderen heeft zij onderzoek gedaan naar inclusie. De adviezen die uit dit onderzoek naar voren zijn gekomen gaat zij nu in praktijk brengen bij Het Utrechts Archief als projectmedewerker. Siham is tijdens haar studie bestuurslid geweest van de medezeggenschapsvereniging MUST. Hiernaast heeft zij zich elk jaar als vrijwilliger ingezet voor verschillende organisaties. Zij zet nu voor het eerst haar expertise op het gebied van communicatie vrijwillig in voor Santé Pour Tous. Hiernaast zet Siham zich ook in voor Kunst en Cultuur en is als Critical Friend aangesloten bij PACT Utrecht met als doel om de cultuursector inclusiever te maken.

Ik heb altijd mijn expertise op het gebied van communicatie vrijwillig willen inzetten. Tijdens mijn minor ben ik opzoek gegaan naar een organisatie. Wat mij heel erg aansprak bij Santé Pour Tous is dat zij niet alleen kansarme mensen medische hulp verlenen, maar ook kennis uitwisselen met de artsen in Marokko. Op deze wijze wordt er aan een duurzame relatie gewerkt tussen Santé Pour Tous en de artsen in Marokko. Dit maakt dat Santé Pour Tous een organisatie is die denkt aan de toekomst en de onafhankelijkheid en dat is een mooie visie.