Casablanca 2013

Vaatchirurgie en Orthopedie

 

 

Vaatchirurgie en Orthopedie

Locatie: Ibn Rochd ziekenhuis, Casablanca
Periode: 17 tot en met 24 November 2013
Thema: Vaatchirurgie en Orthopedie

Team: Prof. dr. D. Legemate (vaatchirurg), dr. J. Bosma (vaatchirurg), drs. V. van Weel (vaatchirurg), drs. R. Saouti (orthopeed), dr. N. Schep (traumatoloog), S. Bosma (operatie assistente), L. Boemaars (operatie assistente), M. Peters (operatie assistente), E. Tap (operatie assistente), B. Beenhakker (operatie assistente), A. Aynan (camera), A. Malouk, I. Mestour (ambassadeur), A. Bentohami (voorzitter), A. van der Weijden (secretaris – fotograaf), J. van der Meer (penningmeester).

In samenwerking met  Professor Alami, hoofd van de afdeling Vaatchirurgie van het Ibn Rochd ziekenhuis te Casablanca is er een aantal gecompliceerde casus besproken en behandeld. Patiënten met een aandoening van de bloedvaten in de benen zijn geopereerd en ook zijn er shunts (verbinding tussen twee bloedvaten) aangelegd ten behoeve van hemodialyse (een behandeling die het bloed zuivert en overtollig vocht verwijdert). Op de afdeling Orthopedie is er in samenwerking met dokter Andaloussi een breed scala aan patiënten geopereerd waarbij de nadruk lag op het overdragen van kennis en kunde.

Ter afsluiting hebben wij een symposium georganiseerd met voordrachten van zowel de Nederlandse als Marokkaanse chirurgen. Deze dag stond in het teken van onderwijs, het bespreken van behandelmethoden en uitwisselen van ervaringen.