Casablanca (vaten II)/ voorreis kinderchirurgie

Word Donateur

Project : Save a Limb II, Casablanca

Periode: 10 – 17 oktober

Voor de tweede keer dit jaar reisde een team van vaatspecialisten naar Casablanca voor het project Save a Limb II. Nu met een groter team en ditmaal ook vergezeld door professor kinderchirurgie Daniel Aronson.  Professor Aronson is sinds kort met pensioen, maar wil nog graag aan de slag en daarbij ook zijn jongere collega’s wat bijbrengen. Bij Santé Pour Tous is hij dan bij uitstek aan het goede adres. Wij hebben de afdeling kinderchirurgie bezocht en gesproken met de kinderchirurgen. De werkdruk was enorm en zijn hadden dringend behoefte aan hulp in meerdere vormen. Hun wensen en onze mogelijkheden sloten mooie op elkaar aan en we hopen dan ook op een vruchtbare samenwerking.
Op de afdeling vaatchirurgie gaan we verder met waar we gebleven waren in maart van dit jaar. De minimaal invasieve manier van opereren staat hierbij op de voorgrond. Ook onze Röntgenlaborant Joost Abrahamse deelt veel kennis met zijn Marokkaanse collegae.

Deelnemers: Ernst Cancrinus (Vaatchirurg), Willem Thijsse (vaatchirurg), Joost Abrahamse (Röntgen laborant), Ikram El Ousrouti (operatie-assistente), Marloes van der Vliet (operatie-assistente), Abdelali Bentohami (voorzitter), Marloes vd Vliet (operatie-assistente), Ikram El Ousrouti (operatie-assistente), Daniel Aronson (kinderchirurg), Ted van den Broek (vaatchirurg)

Aantal operaties: 17

Partner organisatie: Afdeling vaatchirurgie, Ibn Rochd, Casablanca