M’diq 2012

Hazenlip operaties in M'diq

 

 

Hazenlip operaties bij kinderen

Santé Pour Tous had de eer om als eerste buitenlandse stichting te mogen werken in het Mohamed VI ziekenhuis te M’diq. Wij werden warm onthaald door de mensen van dit ziekenhuis. Twee van de drie operatiekamers werden door het Mohamed VI ziekenhuis voor ons gereserveerd. De derde operatiekamer werd door het ziekenhuis gebruikt voor eventuele spoedgevallen. De samenwerking met het OK-personeel was erg plezierig en mede hierdoor werd dit project een groot succes.

Onze partner tijdens dit project was de Waladi Foundation. Het sociale programma werd verzorgd door Waladi Foundation en zij speelden een belangrijke rol bij de verzameling van patiënten. Via Marokkaanse media werden patiënten vanuit heel Marokko bereikt. Dat bleek ook wel tijdens de eerste dag van onze missie. Uit alle windstreken van Marokko waren patiënten naar het Mohamed VI ziekenhuis afgereisd om door ons geholpen te worden.

Uiteindelijk opereerden wij in vier dagen tijd maar liefst 39 patiënten. Wij opereerden arme kinderen met een hazenlip of andere aangeboren afwijking. Ook opereerden wij nierpatiënten die shunts nodig hadden ten behoeve van nierdialyse. Alle operaties zijn zonder complicaties verlopen.

Wij danken Corstiaan Breugem, Jan Bosma, Felicia Smits, Susanne Bosma, Uassima Haffout, Bilal Amghar, Waladi Foundation en de mensen van het Mohamed VI ziekenhuis voor een mooie tijd en een plezierige samenwerking.

Video

Foto’s