France |
Volg ons via | | | | Contact

Raad van advies

De mensen achter Santé Pour Tous
Dhr. Dr. Hay Winters
Raad van advies

Sinds 1998 heb ik elk jaar wel enkele weken gewerkt in diverse ontwikkelingslanden (Jemen, Nigeria, Ghana, Nicaragua). Niet alleen om arme mensen gratis te helpen, maar ook om locale artsen bij te scholen in de behandeling van hazenlippen, handletsels, brandwonden etc. In 2005 leerde ik Abdelali Bentohami kennen. Hij was toen co-assistent bij mij en stelde voor om ook in Marokko arme patiënten te helpen. Inmiddels zijn we heel wat projecten en heel wat operaties verder. Veel mensen zien werken in Afrika misschien als een druppel op een gloeiende plaat. Maar van veel druppels koelt ook een gloeiende plaat echt wel af.

Mw. Mr. Sabah Makhloufi
Raad van advies

Kantoor: Advocatenkantoor Makhloufi, Utrecht

Tijdens een bezoek aan een voorlichtingsbijeenkomst van Santé Pour Tous ontstond de wens betrokken te raken bij projecten van deze unieke stichting.Santé Pour Tous is een prachtige organisatie waar op een uiterst efficiënte manier aan duurzame ontwikkelingshulp wordt gedaan. Ik hoop een steentje bij te kunnen dragen hierin.

Mw. Gusta Ruys
Raad van advies

Kantoor: Kroeze Ruys Architecten BNA BNI te Den Haag.

Als architect onder andere betrokken bij projecten in de gezondheidszorg. Tijdens een bezoek aan Marrakech met een rondleiding in een ziekenhuis ontstond de wens betrokken te raken bij projecten die de gezondheidszorg in Marokko steunen. Santé Pour Tous is een prachtige organisatie waar donateurs geen moment in twijfel zullen zijn over de zuivere doelstelling. Als buitenstaander hoop ik tot nut te zijn als klankbord bij niet medische zaken.

Mw. Esther Olthof
Raad van advies

Kwalitatieve en toegankelijke zorg en onderwijs vormen belangrijke pijlers van een gezonde samenleving. Ik vind het mooi dat Santé pour Tous zich hiervoor inzet. De praktische benadering samen met de mensen, artsen en organisaties in Marokko maakt de inzet concreet en dat is gelijk ook de kracht. Helpen is goed, maar het succes zit in het feit dat de mensen ter plekke meedoen. Ik heb Santé pour Tous leren kennen via Abdelali en via artsen in mijn familie die meewerken. Als pr ’specialist’ beschik ik weer over hele andere expertise en ervaring en biedt deze ook heel graag aan voor de verdere ontwikkeling van de organisatie.