France |
Volg ons via | | | | Contact

Een terugblik op het jaar 2016 en een vooruitblik op 2017

Een jaaroverzicht

Het jaar 2016 komt bijna ten einde. Een goed moment om terugblikken op ons werk van het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2017.

In het voorjaar waren wij weer te gast in Tanger voor een van onze jaarlijks terugkerende thema’s: tegengaan van behandelbare blindheid. Maar liefst 117 patiënten werden in deze week van hun staar geholpen. Dit najaar hebben we met vier projecten een druk kwartaal met veel voldoening achter de rug.

Allereerst werd de aftrap gegeven voor het project “Save a limb” in Casablanca waar 14 vaatpatiënten werden geopereerd. Zo werd hun een invaliderende amputatie bespaard. Verbeteren en behouden van zelfredzaamheid is ook ons doel in het jaarlijkse, orthopedische project in Nador. Ook dit jaar was het een groot succes en hebben we 29 patiënten aan klompvoeten en heupproblemen kunnen opereren. We keerden kort daarop weer terug naar  Tanger, waar zeven patiënten geholpen zijn aan een hazenlip.

Voor het laatste project van 2016 is opnieuw een oogheelkundig team uitgezonden: deze keer om de arme patiënten in Al Hoceima te helpen, waar nog eens ruim 40 patiënten een staaroperatie ondergingen.

Onze missie duurt voort en we zijn al hard bezig met de projecten van 2017. Het eerste project vindt al op 4 januari plaats in Casablanca. Daar zullen we kinderen en volwassenen met hartproblemen opereren.

We danken namens onze vrijwilligers iedereen die dit werk mogelijk heeft gemaakt en wensen jullie een goede jaarwisseling!

sptfoto

sptfoto2

spt foto 4

 

sptfoto3


Laat een reactie achter